SKŁADNIKI
- 1 papryka (żółta i czerwona)
- cebula średnia
- cukinia(połowa małej)
- mleczko kokosowe( 1 puszka duża)
- świeży imbir, pieprz ziołowy, cary,sól, sos sojowy
Mieszamy dokładnie i gotowe.
kroimy cebulę......................
paprykę najlepiej jak jest kilka kolorów................kroimy
cukinię...........młodą
dusimy na patelni (to wersja bez cukinii)
pieprz, imbir tarty, cary, sos sojowy..................próbujemy i doprawiamy
do smaku
Pięknie wygląda gdy jest kilka kolorów papryki.................
dolewamy mleczko kokosowe, zagotować .....dodać resztę przypraw.
gotowe..............................
wersja bez cukinii....................możemy też jeść z pieczywem indyjskim.
Ryż możemy gotować na kilka sposobów np. płuczemy aż woda będzie czysta, następnie gotujemy w dużej ilości wody, po ugotowaniu na durszlak przerzedzamy jak makaron.
podajemy z ryżem.................
Podajemy - sezonową surówką i ryżem. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz