5 porcji, 1 porcja 370 cal.
SKŁADNIKI
- 2 bułki grahamki
- 8 dkg mąki
- 10 dkg.rozmrożonego szpinaku
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz ziołowy do smaku
- 1 łyż. szczypiorku
- 1 łyż. natki pietruszki
- 3 jajka
- 15 dkg. żółtego sera
- oliwa z oliwek
- pomidorki i liść salaty
2 bułki kroimy na malutkie kosteczki.......
1 cebulę i 1 ząbek czosnku kroimy( czosnek miażdżymy)
szpinak rozmrażamyKroimy pietruszkę, szczypiorek, trzemy ser.
Na patelni rumienimy cebulę i czosnek, następnie dodajemy szpinak...........
Do bułki dodajemy mąkę...........
Oraz resztę składników....................
Dokładnie mieszamy.........
formujemy małe kuleczki............
dłonie moczymy w wodzie...................
rzucamy na gorącą wodę( wrzątek), gotujemy 10-15 min.
wyjmujemy na półmisek, podajemy na gorąco lub zimno, gotowe, SMACZNEGO!
Witaj Natalis !
OdpowiedzUsuńDzisiaj będe robić te knedliki,wygladają bardzo obiecująco.Wiesz ,zrobiam już też te gołąbki w liściach winogron, są znakomite i takie bardzo ,bardzo ekstra .W stu procentach lepsze dla tych ,którzy nie tolerują kapusty.
Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę dalej wspaniałych przepisów.Będę zaglądać .Margo