niedziela, 6 września 2009

SAŁATA RADICCHIO NA CIEPŁO.

SAŁATA RADICCHIO NA CIEPŁO
Kilka liści sałaty, odkroić białe kawałki(żyłki są bardzo gorzkie), następnie dodać pokrojone warzywa: paprykę, cukinię, cebulę.Na oliwie z odrobiną wody dusimy aż wszystko, po 5 min. dodajemy sałatę.
wszystkie warzywa mają być lekko twarde, nie rozgotowane!
Przyprawy,sól, pieprz ziołowy, sos pomidorowy oraz 1 łyż. octu balsamicznego dodajemy na końcu( nie dusimy, zastawiamy z ognia)
Podajemy z makaronem, ryżem, kaszą lub pieczywem.Ja często zabieram do pracy w małym pojemniku, smakuje bardzo dobrze zwłaszcza w pracy. Polecam i życzę udanych potraw!


NASZA PIĘNA I SMAACZNA SAŁATA RADICCHIO

PODAJĘ Z MAKARONEM..................
CUKINIĘ, PAPRYKĘ I CEBULĘ, MYJEMY ...................
KROIMY W DROBNĄ KOSTKĘ...........
DUSIMY NA OLIWIE.............. DOLEWAMY TROSZKĘ WODY( JEŻELI JEST TAKA POTRZEBA)
PRZYGOTOWUJEMY LIŚCIE SAŁATY................
DODAJEMY PRZYPRAWY , JA DODAJĘ 2 ŁYŻ. MLEKA SOJOWEGO, ALE TO NIE JEST KONIECZNE.
NASTĘPNIE SOS POMIDOROWY I OCET BALSAMICZNY.
NA KOŃCU SÓL, WCZEŚNIEJ SMAKUJE (ILE JESZCZE DODAĆ)
DANIE GOTOWE--SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz