ZUPA RUMUŃSKA- ten przepis dostałam od znajomego kolegi Ovidiu, jest łatwy, szybki i smaczny. Oto jak to zrobić:
SKŁADNIKI
- kilka liści sałaty rzymskiej
- cebula
- olej
- 3 ząbek czosnku
- sok z cytryny,
- koperek
- Vegeta
- ocet winny
- mleko sojowe
Na patelni dusimy pokrojoną sałatę i cebulę (na oleju), gdy będzie miękkie , dodać wodę, wegetę i zmiażdżony czosnek, wszystko zagotować. Wody dolewamy np. na 2 osoby - 2 szklanki. Następnie dodajemy - sok z cytryny , koperek, ocet winny wszystko do smaku.
Podajemy z pieczywem oraz z mlekiem sojowym( ale już na talerzu).
Łatwe!

SKŁADNIKI: sałata rzymska, cebula

Kroimy cebulę i sałatę w paski, dusimy do miękkości na oliwie..................

następnie dolewamy 2 szkl. wody,dodać czosnek i Vegetę, zagotować, na końcu dodać sok z cytryny(1/2 cytryny),koperek 2 łyż. , ocet winny1 łyż. Zupa ma mieć lekko kwaśny smak.

Już jest gotowa, podajemy z pieczywem.

Dobrze smakuje z odrobiną mleka sojowego. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz