wtorek, 5 grudnia 2017

Zupa z papryki i pomidorów




Zupa łatwa i szybka do zrobienia. Zajmie nam  30 min. a mamy pyszny rozgrzewający posiłek.

POTRZEBUJEMY:
 2 papryki czerwone
 4 pomidory
 litr bulionu lub kostka warzywna
 szklanka makaronu ryżowego lub dowolny inny makaron ( u mnie kluski kładzione)

Wykonanie  paprykę  i pomidory obieramy ze skóry i kroimy drobno.Zupę gotujemy  ok. 30 minut  w 1 l bulionu. Zupę miksuję. 
Gdy chcesz idealny krem przelej przez sitko.
Zupę gotujemy  ok. 30 min.
Ja robię to w robocie kuchennym.Więc wrzucam do kielicha wszystkie składniki, uruchamiam i za 30 min. mam gotową zupę. Do zupy robię lane kluseczki (1 jajko  mąką mieszam i rzucam na wrzącą wodę małą łyżeczką  niewielkie kluski, gotuję chwilkę  ok 1-2 minuty)kluski wyjmuję łyżką na miskę i podaje z gorącą zupą.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz