Wodę z ziemniakami i fasolką zieloną gotujemy, wlewamy przecier pomidorowy, doprawiamy do smaku, dodajemy tofu już na talerzu, posypujemy kolendrą.
POMIDOROWA NA DWA SPOSOBY
Ulubiona zupa nas wszystkich, jemy z makaronem, ryżem, kluskami lanymi, z ziemniakami,krem z,grzankami itp.
Łatwa, można ją ugotować w 30 min, znam ludzi którzy ugotują pomidorówkę w 15 min.,
Proponuję dzisiaj na dwa sposoby
1.Pomidorowa z ziemniakami+ zielona fasolka +tofu sojowe+ świeża kolendra
Ziemniaki 4 sztk. kroimy w kostkę, gotujemy w 2,5 l wody( gorąca- szybciej ugotujesz) z1 szklanka zielonej fasolki.Gdy wszystko będzie miękkie, dodajemy gęsty sos pomidorowy(250g) przyprawiamy- solą, kminem rzymskim i gałką muszkatołową do smaku. Do każdego talerza nakładamy kilka pasków tofu i zalewamy zupę, wszystko posypujemy świeżą kolendrą.
zdjęcia (u góry)
2. Pomidorowa z warzywami i ciemnym ryżem
Gotujemy wodę z dużą ilością warzyw- kapusta, cebula, marchew, seler, pietruszka, por oraz 1/2 małej łyż. oliwy. Po 5 minutach dodajemy ryż i gotujemy razem z warzywami. Dodajemy sos pomidorowy , przyprawiamy do smaku,solą i pieprzem ziołowym. Dekorujemy kolendrą lub bazylią , oczywiście świeżą.( zdjęcia na dole)
Smacznego!
Do tej pomidorówki dajemy dużo warzyw. Po 5 min. dosypujemy ryż i gotujemy razem aż wszystko będzie miękkie. Dolewamy gęsty przecier( taki z pakietu lub zmiksować 1 puszkę pomidorów), doprawić do smaku, solą pieprzem ,posypać kolendrą lub bazylią.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz