- sałata lodowa, rzymska masłowa itp.
- oliwki
- papryka
- pomidor
- szczypiorek
- sos winegret
- kilka liści sałaty radicchio
Sałatę podzielić na małe kawałki,pokroić paprykę i pomidor. Liście sałaty radicchio ,umyć odkroić białe głąby i żyły, które są bardzo gorzkie,następnie pokroić na małe kwadraty lub paseczki.
Dodać sos winegret i gotowe. Możemy dodać pokrojony ser tofu, łyż. miodu i posypać płatkami migdałów.
Wtedy otrzymujemy wspaniałe danie na kolację, które podajemy z pieczywem.

główka sałaty radicchio przekrojona ................

Usuwamy białe żyłki z liścia............

sałaty rwiemy lub kroimy np .w paski

dodajemy pokrojoną paprykę

pomidor kroimy na kawałki..........

Oliwki możemy pokroić w plasterki..

dodajemy szczypiorek...................................

sami robimy sos winegret ( przepis podany na blogu)

na końcu polewamy i gotowe,

Wygląda pięknie,smakuje wyśmienicie z lekką nutką goryczki, najważniejsze że zdrowe. SMACZNEGO!
Pyszna w risotto.
OdpowiedzUsuń