- 1-2 torebek ryżu
- 2-3
- cukinie młode
- papryka czerwona( różne kolory)
- 2 łodyżki selera naciowego
- ser żółty
- pieprz ziołowy, Vegeta,
- możemy dodać pieczarki, proteinę sojową,ser tofu itp.
Następnie wymieszać z ryżem,doprawić do smaku.
Wysmarować naczynie masłem, układać łódeczki cukinie, nakładać ryż z warzywami.
Na wierz układać, plastry sera , można polać sosem pomidorowym ( z kartonika)
Wkładamy do piekarnika 180 stopni. piec ok 30- 45 min.
Całość przykrywamy, folią aluminiową jeżeli to robimy na blaszce do pieczenia.
Ja, przygotowuję cukinie wieczorem i mam obiad gotowy gdy przychodzę z pracy, podaję z sałatą
lub inną surówką.
Niestety nie mam zdjęcia , gotowej potrawy gdyż za każdym razem, nie zdążyłam zrobić.
Moje łakomczuchy po prostu zjadły..............................przepraszam.
Składniki możemy urozmaicać, dopasować do własnego gustu ale nie za dużo składników, jak dajemy pieczarki to nie dajemy proteiny itp.
Potrawa bardzo ciekawa, ale zawiera składnik, którego nie powinniśmy absolutnie spożywać. Jest nim ser żółty. Jest to produkt wysoce niebezpieczny dla zdrowia, niestety masowo rozpowszechniony i stosowany.
OdpowiedzUsuńPowoduje wiele chorób, gdyż osłabia system obronny organizmu.Są to m.in.: alergie,choroby dróg oddechowych,reumatyzm,choroby nowotworowe, cukrzyca młodzieńcza i in.
Zainteresowanych zachęcam do zapoznania się z rzetelnymi informacjami nt. wielu chorób i sposobów ich leczenia na stronie net Sławomira Gromadzkiego zajmującego się od lat wielu leczeniem metodami naturalnymi: www.zdrowie1.com
Pozdrawiam, Iwa Wolińska
Zgadzam się w 100procentach z tobą, ser żółty używam sporadycznie -może raz na pół roku. Ser żółty można zastąpić pokruszonym tofu propozycja dla wegan. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń