Strony
środa, 10 kwietnia 2019
Majonez z mleka sojowego
DRUGA WERSJA MAJONEZU Z MLEKA SOJOWEGO
1 szklanka oleju rzepakowego
1/2 szklanki mleka sojowego
szczypta czarnej soli himalajskiej
1 łyżeczka płaska musztardy
1 łyżka duża octu z winogronu, jabłka jaki macie
1 łyżeczka syropu klonowego
pieprz ziołowy i sól do smaku
ja dodałam sok z z cytryny żeby podkreślić smak
WYKONANIE
Mleko zmiksować z octem i dodać pozostałe składniki oprócz oleju. Miksuj chwilę , małym strumieniem wlewaj olej . Miksuj masa zacznie gęstnieć. Wyłącz mikser i spróbuj majonez dodaj pieprz i soli jeżeli jest taka potrzeba.
Do miksowania użyłam blendera kielichowego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz