Strony
sobota, 25 listopada 2017
Jagielnik z dzika z różą i malinami
Pyszny jagielnik z dziką różą i malinami
Spód ciasta
Nerkowce 20 dkg( namoczone kilka godzin w wodzie)
Róża zmielona 4- 5 łyżeczek
Wszystko dokładnie zmiksować.
Warstwa jaglana
20 dkg kaszy jaglanej
maliny jedno opakowanie ( u mnie mrożone)
syrop z agawy
Galaretka agarowa wiśniowa
Kaszę ugotować na sypko, wcześniej przelać wrzątkiem na sicie. Maliny zagotować i przetrzeć przez sito. Uzyskany sok podzielić na połowę.
1/2 szklanki soku rozmieszać galaretki i zagotować dodać do kaszy i zmiksować .Dosłodzić syropem z agawy.
Formę spód wyłożyć masą różano - orzechową , wylać masę jaglaną. Wierzch ciasta możesz polać gorzką czekoladą lub karmelem.
Karmel - masło orzechowe + syrop z agawy lub klonowy rozmieszać i polać ciasto.
Ciasto schłodzić w lodówce najlepiej kilka godzin. Można przechowywać w lodówce ok. 3-4 dni.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
róża i maliny , ale świetne połączenie
OdpowiedzUsuń