Strony
poniedziałek, 22 września 2014
Masełko ziołowe
Masełko ziołowe, zmienimy sam masła i wzbogaćmy je o inny wspaniały smak i zapach.Łatwo jest je zrobić, potrzebujemy masła i zioła. Mogą to być, koperek, pietruszka, tymianek, majeranek, rozmaryn, cząber, szałwia. Masło ja użyłam- "osełka" z zawartością 80 procent tłuszczu. Można do tego celu użyć masło wegańskie lub inne.
Świeże zioła kroimy bardzo drobno mieszamy, dokładnie z masłem i gotowe.Ja osobiście bardzo lubię masło szałwiowe, jako dodatek do kotletów, zapiekanek, makaronów.Część masełek zamroziłam( nadwyżka ziół), przydadzą się zimą. Moje zioła ścięte już odrastają a część dostałam od znajomej, która ma swoje w pięknym ogrodzie. Zioła zrobiłam z oliwą i z masłem oraz z odrobiną wody. Warto pomyśleć o zapasach aby zaoszczędzić czas i pieniądze.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)


Mmm pychota!
OdpowiedzUsuńSwietny pomysł!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł!
OdpowiedzUsuń