SKŁADNIKI:
* 1-2 duże papryki
* serek kremowy np. philadelfia
* limonka
* świeża bazylia lub suszona
WYKONANIE:
1.Paprykę czyścimy w środku z ziarenek, kroimy na duże płaskie ćwiartki, które podsmażamy na patelni. Kiedy już papryka będzie ładnie podsmażona odstawiamy ją na jakąś papierową serwetkę żeby zszedł tłuszcz i nakładamy do niej nadzienie. Nadzienie to nic innego jak trochę serka kremowego np. philadelfia z sokiem z limonki i dodatkiem bazylii.
2. .Paprykę czyścimy w środku z ziarenek, kroimy na duże płaskie ćwiartki, które podsmażamy na patelni. Kiedy już papryka będzie ładnie podsmażona odstawiamy ją na jakąś papierową serwetkę żeby zszedł tłuszcz i papryka ostygła. Na folię nakładamy obok siebie paprykę posmarowaną przygotowanym wcześniej nadzieniem. Zwijamy całość i kładziemy do lodówki na jakiś czas. Rozwijamy folię i kroimy na dowolne kawałki.
Ale fajna propozycja, sama bym chętnie zjadła, nie mogę czytać tego bloga na głodnego!
OdpowiedzUsuń