Pasta z migdałów, jadłam ją na spotkaniu z koleżankami i bardzo mi smakowała. Ale jak to w życiu bywa, nie zapisałam więc zapomniałam dopiero Basia mi przysłała tydzień temu i od razu dzielę się z wami. Gdy mamy zmielone migdały, to wykonanie zajmuje 5 minut.Jest smaczna i zdrowa.
SKŁADNIKI
* 200g migdałów
*2 cebule (średnie)
*2-3 ząbki czosnku(małe)
*2 łyż.koncentratu pomidorowego
* 2 łyż. oliwy
* pieprz i sól do smaku
* 2 łyż. wody
WYKONANIE- cebulę zetrzeć na dużych oczkach, czosnek zmiażdżyć, wodę, migdały i koncentrat pomidorowy, dodać to do dużej miski, wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać Jeżeli pasta jest za sucha, dolewamy jeszcze wody, na końcu doprawiamy do smaku solą i pieprzem ziołowym, dokładnie mieszamy.
Podajemy z pieczywem, pomidorami. Najsmaczniejsza jest z ogórkiem .
SMACZNEGO!






o jaka łatwa pasta
OdpowiedzUsuńa jaka smaczna....mniam ,mniam...
OdpowiedzUsuńpyszna , ja tylko sobie wydłużyłam czas produkcji , bo cebulę i czosnek udusiłam na odrobinie oleju
OdpowiedzUsuńsuper!
OdpowiedzUsuńmi też smakuje, zwłaszcza że szybko się ją przyrządza.
OdpowiedzUsuń