niedziela, 15 listopada 2009

CHLEBKI CZOSNKOWE

CHLEBKI CZOSNKOWE
W moim domu często robię te chlebki, lubi je cała rodzina.Podaje z pomidorami lub barszczykiem, a także bez dodatków.
Potrzebujemy masło roślinne, majeranek, czosnek, sól lub Vegeta( bardzo mało, tylko do smaku)

Wszystko dokładnie mieszamy, smarujemy chlebki i zapiekamy na złoty kolor.
Do zapiekania bierzemy różne pieczywo, może być bagietka, kromki chleba , najlepiej z poprzedniego dnia. Pieczywo cienko smarujemy i zapiekamy . Szybkie i smaczne!
Teraz jesienią gdy "grasuje" grypa, ( a nie każdy lubi czosnek na surowo), chętnie sięgnie po chlebki czosnkowe . Przygotowuje się łatwo i szybko, nawet bardzo szybko!

GOTOWE PIECZYWO.
SKŁADNIKI: masło roślinne, majeranek, czosnek. sól...........
Wkładamy do pojemnika..........
Mieszamy................
Kroimy pieczywo np. bagietkę.................
SMARUJEMY ................
Możemy użyć różne pieczywo, kromki chleba razowego, bagietkę......itp.
Zapiekamy na blaszce w piekarniku na zloty kolor.
Gotowe....
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz