Strony
piątek, 13 lutego 2015
Kokosowy deser wegański - na wyjątkowy dzień
Deser kokosowy, bez glutenu i cukru.Jest pyszny i łatwy do zrobienia.
SKŁADNIKI
*1 szkl. mleka kokosowego( tylko ta część gęsta)
*1 szkl. orzechów nerkowców
*syrop klonowy
*owoce - truskawki, jagody, winogron, kiwi, gruszka........itp.
*u mnie do dekoracji- serduszko czekoladowe
WYKONANIE
Mleko kokosowe i orzechy zmiksować na gładki krem ,dosłodzić syropem klonowym( ja nie słodziłam) Krem schłodzić minimum 3 godziny- najlepiej cała noc.
Gotowy krem przełożyć do pucharków na przemian z owocami. Ja przyozdobiłam dodatkowo serduszkiem z czekolady. Deser możesz jesteś bez wyrzutów sumienia.
SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pysznie się prezentuje :P I skłd jak dla mnie jest idealny,bo uwielbiam owoce, orzechy i mleko kokosowe :)
OdpowiedzUsuńPiękny deser. Zrobię dla rodzinki. Jeszcze raz dziękuję za dzisiejsze spotkanie i za chlebek. Pozdrawiam. Edyta z bloga przy zielonym stole:)
OdpowiedzUsuń