Przepis dostałam od Marzeny, u niej ta pasta gości często na stole. Jest pyszna i łatwa w wykonaniu.
SKŁADNIKI
*1 dojrzałe awokado
*2 jajka ugotowane na twardo
*sól i pieprz do smaku
*1-2 ząbki czosnku
* 1-2 łyż. majonezu wegańskie lub wcale.
* sok z cytryny ok.1 dużej łyżki
WYKONANIE
Miąższ z awokado wyjmujemy i polewamy sokiem z cytryny, ugniatamy widelcem. Jajka obieramy ze skorupek i trzemy na tarce ( u mnie średnie oczka).Czosnek zgniatamy,
Wszystkie składniki mieszamy i doprawiamy do smaku,solą i pieprzem.
Podajemy z pieczywem i np.kapustą, którą uwielbiam!
SMACZNEGO!
o ja Ci dziękuję za ten przepis :) Właśnie wypróbowałam i zjadłam wszystko.. Bez majonezu... pycha! :)
OdpowiedzUsuń