czwartek, 5 lipca 2012

Zdrowe przekąski i dip z tofu

Zdrowe przekąski i dip z tofu. Propozycja łatwa i szybka w wykonaniu.  Moje warzywa  są z działki, marchewki , groszek rzodkiewki, rukola , szczypiorek.
Warzywa które lubimy, dzielimy na małe kawałki, układamy na talerzu .
Przepis na dip z tofu
*  1/2 kostki tofu sojowego naturalnego
*  5 łyż. mleka sojowego lub wody
*  przyprawy - 1 ząbek czosnku, pieprz ziołowy i sól do smaku
* 1 duża łyżka pokrojonego szczypiorku
* 1 duża łyż. pokrojonej  rukoli
Tofu i mleko zmiksować ,  wszystko ma mieć konsystencje gęstej śmietany , jeżeli za gęste dolewamy więcej wody.
.Dodać resztę składników i wymieszać.Podawać  z warzywami lub jako sos do sałatki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz