PROPOZYCJA CZWARTA to-wielozbożowa owsianka z mlekiem migdałowym ( 6 łyż. płatków to porcje na 2 osoby)
SKŁADNIKI
* 3 łyż. płatków owsianych
* 3 łyż. płatków owsianych
*3 łyż. płatków jęczmiennych
* lub inne orkiszowe, żytnie, sojowe, itp.
* po 1 łyż. nasion lnu, słonecznika, rodzynek
* odrobina soli, można dosłodzić syropem klonowym,
Płatki wsypać do 1 1/2 szkl. wody gotować, po 3 min. wsypać siemię lniane, gotować następnie ok. 5 min, wsypać resztę składników oraz mleko migdałowe gotować jeszcze 5 min. Ja przygotowuję wieczorem a rano tylko podgrzewam. Nie zawsze mam czas ugotować rano jak spieszę się do pracy.
Mleko migdałowe-1/4 szkl. obranych migdałów + 3/4 szkl. wody zmiksować, dodać 1 łyżkę mleka sojowego waniliowego, ale nie jest to konieczne.
witam,
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, że zrobiła Pani serię śniadaniową :)
pozdrawiam
Sylwia
Dziękuje że zaglądasz na mojego bloga, pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuń