środa, 4 kwietnia 2018

Prelekcja Tłuszcze ale jakie?


Taki kurs można zrobić korespondencyjnie pisząc na adres
Korespondencyjna Szkoła Lepszego Życia
skr. poczt. 216
43 300 Bielsko Biała
Wiem co jem?
kurs jest całkowicie bezpłatny

Zapraszam  na spotkanie  w Ząbkowicach Śląskich   / Izba Pamiątek  Regionalnych w dniu 4 kwietnia 2018 
o godzinie 17:00  degustacja oraz badanie BMI bezpłatne!
Wstęp Wolny
 ,, Tłuszcze ale jakie ? czym smarować pieczywo? Na podstawie materiałów ( Szkoła  Lepszego Życia) Bielsko Biała
Na degustacje przygotowałam  moją ulubioną  pastę  z siemienia lnianego i majonez z ziemniaka

 1.  Pasta z siemnienia lnianego - siemię lniane 1/2 szklanki +1/4 szklanki nasion słonecznika + garść nasion konopi +  1/2 łyżeczki soli malutkiej + wszystkie składniki prażymy na patelni =  następnie wszystko miksujemy, jeżeli za gęste dodajemy olej lub wodę
taką pastę możemy przechowywać do 5 dni w lodówce


2.Majonez z ziemniaka - 2 ziemniaki średnie, obrać i ugotować. Jeszcze ciepłe włożyć do blendera, dodać, sól, pieprz, kurkumę, ząbek czosnku, sok 1/2 cytryny, 1/4 szklanki oleju.
Wszystko zmiksować, jak za mało słone dodać więcej jak za gęste dodać więcej oleju 
Używać do sałatek, na kanapki....itp
Jedenaście majonezów  wegańskich znajdziesz  TUTAJ KLIKNIJ



Rodzaje tłuszczów cdn.




1 komentarz: