Porcja dla 4 osób
Koszt około 6 złotych
Propozycja na obiad lub obiadokolację, kolorowe,smaczne,pachnące wiosną duszone warzywa.
POTRZEBUJESZ:
4 - 6 rzodkiewek
1 słoik litrowy fasolki szparagowej( u mnie własny wyrób)
1 papryka pomarańczowa
kawałek pora ok. 10 cm
2 garście szpinaku
prażone migdały
2 łyżki smalczyku wege jeżeli nie masz umyj oleju
garść liści czosnku niedźwiedziego
doprawić: 2 łyżeczki ziół, sól, pieprz ziołowy ( u mnie tylko zioła)
WYKONANIE
W misce mieszam z odrobina oleju szpinak i wrzucam na patelnie mieszając ok 1-2 minuty.
Zestawiam z ognia i dodaję pokrojone liście czosnku n.Na talerzu posypuję m kawałkami prażonych migdałów.
Leczo podaję z grilowanym tofu i ziarnami.
:)
Moje leczo jest calkiem inne! Opiera sie glownie na ppryce, dodaje tez cukinie i czasem baklazany. Ale nigdy nie fasolke.
OdpowiedzUsuńMasz rację,już na początku myślałam o innej nazwie. Duszone warzywa bedzie idealnie,pozdrawiam:)
Usuń