Strony
środa, 24 lutego 2016
Zupa z pomidorow i tofu oraz pasta do chleba.
Zupa tofunianka i pasta do chleba,można by powiedzieć dwa w jednym.
Porcje dla 2-osób
Koszt 8 zł
PRZEPIS NA ZUPĘ
4 pomidory obrane ze skóry
1 l wody( może być bulion)
1 ząbek czosnku
1/4 papryki obranej ze skóry
1 kostka bulionowa organik
1 kostka tofu naturalnego 180 g
WYKONANIE : wszystkie składniki kroimy drobno, wrzucamy do garnka i gotujemy ok.20-30min.
Przecedzamy przez sitko.Masa,która zostaje na sicie to wlaściwie już gotowa pasta na chleb. Jeżeli uważasz pastę za mało pikantną dopraw pieprzem i solą.
Zupę podaje z pieczywem lub kluseczkami.
Pastę przełożyłam do słoika,posypałam nasionami czarnuszki i polałam smakowym olejem z oregano.
:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz