środa, 24 lutego 2016

Zupa z pomidorow i tofu oraz pasta do chleba.



Zupa tofunianka i pasta do chleba,można by powiedzieć dwa w jednym.
Porcje dla 2-osób
Koszt  8 zł

PRZEPIS NA ZUPĘ
        4  pomidory obrane ze skóry
        1 l wody( może być bulion)
        1 ząbek czosnku
        1/4 papryki obranej ze skóry
        1 kostka bulionowa organik
        1 kostka tofu naturalnego 180 g

WYKONANIE : wszystkie składniki kroimy drobno, wrzucamy do garnka i gotujemy ok.20-30min.
                           Przecedzamy przez sitko.Masa,która zostaje na sicie to wlaściwie już gotowa pasta                              na chleb. Jeżeli uważasz pastę za mało pikantną dopraw pieprzem i solą.
                           Zupę podaje z pieczywem lub kluseczkami.
                           Pastę przełożyłam do słoika,posypałam nasionami czarnuszki i polałam smakowym                              olejem z oregano.
                           :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz