poniedziałek, 25 stycznia 2016

Japońska zielona herbata z prażonym ryżem


Osobiście  lubię ziołowe herbaty np.malina, dzika róża, moje ulubione trio: mięta+rumianek+szałwia.
Zieloną herbatę z prażonym brązowym ryżem otrzymałam od Huniego  z Anglii. Po zaparzeniu ma piękny zielony kolor, smak lekko gorzki z delikatną nutą prażonego ryżu.  Jest to najlepsza herbata jaką dotychczas piłam. W Japonii należy do popularnych herbat.

WŁAŚCIWOŚCI
1.obniża ciśnienie krwi
2.rozjaśnia umysł, poprawia pamięć i ułatwia koncentracje
3.służy w profilaktyce nowotworowej
4.wzmacnia zęby i chroni przed próchnicą
5. obniża ryzyko zawału serca i miażdżycę tętnic,zmniejsza ryzyko zakrzepów
6. poprawia apetyt i trawienie


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz