niedziela, 5 czerwca 2011

BOTWINKA Z BRATKAMI



Duży pęczek botwinki( moja prosto od Danusi z ogródka) koperek, pietruszka,1 łyż. oliwy,3 łyz. mleka sojowego w proszku,( może być śmietana wg. uznania) + 2 l wody.
Botwinkę umyć i drobno pokroić, wrzucić na gotująca wodę. Gotować do miękkości ok.5-10 min, doprawić przyprawą warzywna, dodać mleko i sok 1/2 cytryny. Na końcu dodać dużo koperku i pietruszki(pokrojonej drobno)
Podawać z ziemniakami lub jajkiem ( pokrojonym w kostkę). Każdy talerz udekorować gałązka koperku i mini kwiatem bratka.
SMACZNEGO!

4 komentarze:

  1. zupę botwinkową bardzo lubię ,a taka z bratkiem wygląda zjawiskowo

    OdpowiedzUsuń
  2. kolorek dziwny, ale pewnie pyszna

    OdpowiedzUsuń
  3. pycha, muszę koniecznie wypróbować. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  4. margot- dziękuje za piękny komentarz,
    Beata- masz racje,ma taki mdły kolorek- ale to tylko na powierzchni, jak si zamiesza wygląda i super i smakuje wybornie.
    Nesti- o tak na botwinkę teraz najlepszy czas.
    pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń