DESER OWOCOWY Z SYROPEM MIODOWO- WINOGRONOWYM.
składniki: dowolne sezonowe owoce i podstawa gruszki
PRZEPIS NA SYROP
* 1/2 szkl. soku z czerwonych winogron 100 %.
* 2 łyż. miodu
* owoce np. gruszki, banany, jabłka, (gruszki mogą być z kompotu)
* dodatkowe owoce, truskawki, maliny, winogron, kiwi, itp.
WYKONANIE
Syrop i miód, mieszamy i odparowujemy aby powstał gęsty syrop. Wkładamy do syropu gruszki, po 5 minutach wykładamy na talerz lub do pucharków. Dekorujemy dowolnymi owocami, polewamy resztą syropu i gotowe. Ja w styczniu, wykorzystałam dostępne owoce: banany, jabłka, gruszki, winogrona, brzoskwinie, pomarańcze.
Pyszna zdrowa przekąska! Sprawdziłam :) ~slonko
OdpowiedzUsuń