Pyszny i szybki do wykonania budyń. Bez gotowania, jaj, glutenu zdrowy i smaczny.
Potrzebujesz
2 banany
1/2 szklanki masła orzechowego
1/2 szklanki mleka sojowego
syrop z agawy lub inny słodzik jeśli uznasz,że jest za mało słodkie
2- 3 łyżek nasion chia
Ja zrobiłam dwa rodzaje w drugim dodałam zamiast masła orzechowego sproszkowaną dziką róże. Było lekko kwaskowe smak owocowy. Wykonanie
Mleko wlewasz do blendera, obrany i pokrojony banan oraz masło orzechowe. Wszystko miksujesz. Dodajesz nasiona chia, dokładnie mieszasz i odstawiasz minimum 2 godzinny aby nasiona chia napęczniały.
Dekorujesz owocami sezonowymi.
🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏🍏
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz