poniedziałek, 24 kwietnia 2017

Domowa szkoła gotowania



W domu u Iwonki , w jej przytulnym i ciepłym domu spotkaliśmy się w Bielawie w kwietniu aby razem gotować.
Na początku Andrzej przedstawił zagadnienie pt. ,, Zbożowy skandal ,, Potem ruszyliśmy do gotowania.Wszyscy byli zaangażowani, myli , rwali, dusili,  pieprzyli i solili ....
9 osób w małej w kuchni  w bloku to wyzwanie.

Było gwarnie i dużo śmiechu, wszyscy pracowali solidnie i dokładnie, nikt się nie obijał dlatego  tak mało zdjęć, ha, ha........
W kuchni robiliśmy sałatę wiosenną oczyszczającą z chwastów i chwasty na ciepło.
Wszystko wyszło  pyszne. Trzy godziny szybko minęły a my już umówiliśmy się na 11 maja. Zapraszamy chętnych  z Bielawy lub okolic (pisać na priv :)
Na stole znalazły się krakersy - chlebki jaglane
Kasza jaglana z kalafiorem
Kiełki z rzodkiewki
Chwasty na ciepło
 Sałatka wiosenna
Serek ze słonecznika

Przepis Kariny
Serek ze słonecznika - 1 szklanka słonecznika,1 cebula, 2 łyżki płatków drożdżowych, 1 łyżka stołowa Vegety, 1 ząbek czosnku, 2 szklanki gorącej wody.
2 szklanki gorącej wody z  4 łyżeczkami Agaru - wymieszać i wlać do blendera.
 Cebulę na patelni zarumienić, Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. Przełożyć do garnka i gotować chwilkę , cały czas mieszać. Przelać do formy . Zostawić na noc w lodowce lub na  minimum 2  godziny.  Kroić w plastry jak ser.


















Brak komentarzy:

Prześlij komentarz