Pyszne grilowane tofu, nadaje się na kanapki, do sałatek oraz jako " kotlet" do obiadu.
Teraz dostępne jest tofu , marynowane, wędzone, z chili, z bazylią ,więc możemy kupić tofu już gotowe smakowo.
Składniki
*2 kostki naturalnego tofu
Zalewa
*sok z połowy cytryny
* 1 łyż. mała miodu lub inny słodzik
* 1 ząbek czosnku
* 2 łyżki sosu sojowego
* 1/2 szklanki wody
*1 łyżeczka przyprawy warzywnej
Wykonanie
Tofu kroimy na pół i wzdłuż, otrzymujemy cztery kawałki oczywiście z jednej kostki. Wszystkie kawałki dajemy do zalewy na ok. 1 godz. Układamy na elektrycznym grillu lub urządzeniu do tostów, zapiekanek, ja robię to na patelni grillowej.
Zapiekamy aby uzyskać złoty kolor. Możemy użyć do zrobienia pysznej kanapki do szkoły, pracy, na wycieczkę.Tofu pokrojone w paski idealnie pasuje do sałatki.
Smacznego!
pyszny, kolorowy posiłek!
OdpowiedzUsuńzapraszam do konkursu :) http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/12/konkurs-udekoruj-z-nami-swieta.html
Pozdrawiam i dziękuję za zaproszenie:)
UsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńJest pyszne - gorąco polecam, pozdrawiam:)
Usuń