niedziela, 16 listopada 2014

Sos z jarmużu


SKŁADNIKI:

* 3/4 szklanki niesolonych orzechów nerkowca
* 3/4 szklanki wody
* 1 szklanka jarmużu
* 1/4 szklanki świeżego pokrojonego koperku
* 2 daktyle
* 2 ząbki czosnku
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki pieprzu
* trzy łyżki soku z cytryny

WYKONANIE:

Wszystko razem dokładnie zmiksować w blenderze.  Ja cytrynę i pieprz ziołowy dałam na koniec. Przechowywać w lodówce . Ja podałam z kaszą bulgur i warzywami , było pyszne!




2 komentarze:

  1. to danie wygląda naprawdę genialnie!

    OdpowiedzUsuń
  2. To takie obiadowe troszke chyba. No nic, spróbuję, brzmi prosto i fajnie :)

    OdpowiedzUsuń