SKŁADNIKI:
* 3/4 szklanki niesolonych orzechów nerkowca
* 3/4 szklanki wody
* 1 szklanka jarmużu
* 1/4 szklanki świeżego pokrojonego koperku
* 2 daktyle
* 2 ząbki czosnku
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki pieprzu
* trzy łyżki soku z cytryny
WYKONANIE:
Wszystko razem dokładnie zmiksować w blenderze. Ja cytrynę i pieprz ziołowy dałam na koniec. Przechowywać w lodówce . Ja podałam z kaszą bulgur i warzywami , było pyszne!
* 3/4 szklanki wody
* 1 szklanka jarmużu
* 1/4 szklanki świeżego pokrojonego koperku
* 2 daktyle
* 2 ząbki czosnku
* pół łyżeczki soli
* pół łyżeczki pieprzu
* trzy łyżki soku z cytryny
WYKONANIE:
Wszystko razem dokładnie zmiksować w blenderze. Ja cytrynę i pieprz ziołowy dałam na koniec. Przechowywać w lodówce . Ja podałam z kaszą bulgur i warzywami , było pyszne!
to danie wygląda naprawdę genialnie!
OdpowiedzUsuńTo takie obiadowe troszke chyba. No nic, spróbuję, brzmi prosto i fajnie :)
OdpowiedzUsuń