SKŁADNIKI:
* 1 pokrojonej czerwonej papryki (u mnie obrana ze skórki)
* ok. 1,5 szklanki pokrojonej dyni (ugotowanej)
* pół szklanki ziaren słonecznika
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* szczypta soli i pieprzu do smaku
* sok z połowy cytryny bądź limonki
WYKONANIE:
Wszystko razem miksujemy. Smacznego! Ja dodałam więcej soli i pieprzu, dla mnie było za mdłe.
Pasta jest smaczna i zdrowa. To moja propozycja na Festiwal Dyni, którą bardzo lubię i to przez cały rok!
Smacznego!
Niedawno robiłam jedną pastę dyniowa i bardzo mi smakowała, chętnie (jak kupię dynię) zrobiłabym i ta twoją
OdpowiedzUsuńWow! Super przepis, muszę kupić dynię i spróbować, bo aż ślinka cieknie!
OdpowiedzUsuńU siebie mam całe mnóstwo zdrowych past ale z dynii jeszcze nie robiłam :) Przepis dodaję do kolekcji :)
OdpowiedzUsuń