niedziela, 26 października 2014

Pasta z dyni


SKŁADNIKI:
* 1 pokrojonej czerwonej papryki (u mnie obrana ze skórki)
* ok. 1,5 szklanki pokrojonej dyni (ugotowanej)
* pół szklanki  ziaren słonecznika
* 1 łyżka oliwy z oliwek
* szczypta soli  i pieprzu do smaku
* sok z połowy cytryny bądź limonki

WYKONANIE:
Wszystko razem miksujemy. Smacznego! Ja dodałam  więcej soli i pieprzu, dla mnie było za mdłe.
Pasta jest smaczna i zdrowa. To moja propozycja na Festiwal Dyni,  którą  bardzo lubię   i to przez cały  rok!
Smacznego!

3 komentarze:

  1. Niedawno robiłam jedną pastę dyniowa i bardzo mi smakowała, chętnie (jak kupię dynię) zrobiłabym i ta twoją

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Super przepis, muszę kupić dynię i spróbować, bo aż ślinka cieknie!

    OdpowiedzUsuń
  3. U siebie mam całe mnóstwo zdrowych past ale z dynii jeszcze nie robiłam :) Przepis dodaję do kolekcji :)

    OdpowiedzUsuń