Smak ma niecodzienny,słodki i pachnący delikatnie dynią.
SKŁADNIKI
Porcja na dwa kubki
*4 łyżeczki kawy Inki
*1 kubek mleka sojowego
*1 kubek gorącej wody
*1/2 kubka ugotowanej dyni
* syrop klonowy - do swojego smaku
WYKONANIE
Mleko sojowe miksujemy z ugotowaną dynią(podgrzewamy) w kubach mieszamy kawę inkę. Do każdego kubka wlewamy mleko z dynią, Podajmy gorące
Gdy chcemy uzyskać warstwy( mleko -kawa -mleko) do dyni dodajemy 1/2 banana,podajemy w szklankach. Wygląda to pięknie i smakuje pysznie!
Możecie użyć dowolnej kawy moja propozycja i ulubiona to właśnie Inka, sentyment z dzieciństwa..........
Jestem pod dużym wrażeniem pomysłowości Twoich przepisów :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe: )
OdpowiedzUsuń