Zupa z ciecierzycy , pyszna i odżywcza. Gotowanie u mnie było szybko, gdyż wykorzystałam zamrożona i ugotowana wcześniej cieciorkę.
Gdy robię kotlety, moczę całą paczkę cieciorki (400 g), potem gotuję i z połowy robię kotlety a resztę zamrażam. Później jak znalazł. A teraz przepis.
Składniki
* 20 dkg namoczonej ciecierzycy
* 4- 5 sztk . ziemniaków
* 1,5 szkl. marchew, pietruszka, seler i por
* 2 duże łyż. pesto z czosnku niedźwiedziego
* sól i pieprz ziołowy do smaku
* jeżeli nie mamy pesto z czosnku niedźwiedziego dodajemy (zmiksowany czosnek ze słonecznikiem i pietruszką -wszystkiego po 2 łyżki duże)
Wykonanie
2 l wody wlać do garnka i wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki, następnie dodać warzywa pokrojone w paski. Osobno ugotować cieciorkę. Wszystko razem wymieszać i doprawić do smaku.
Pycha!
Już raz nie dało rady, może teraz? Pozdrawiam(:
OdpowiedzUsuń