sobota, 3 listopada 2018

Pyszna pasta z bakłażana


Najłatwiejsza i najsmaczniejsza pasta na chleb jaką robiłam.
1 bakłażan
1/2 szklanki orzechów
2 łyżki przecieru pomidorowego
1 ząbek czosnku

2 łyżki oliwy
sól, pieprz ziołowy, papryka wędzona
Bakłażan należy obrać ze skórki,pokroić w kostkę i udusić na patelni do miękkości z odrobina wody.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać resztę składników i zmiksować blenderem  lub tylko zgnieść widelcem.
Smakuje na ciepło i na zimno.
   Pycha 😉


2 komentarze:

  1. Już z wyglądu widać ,ze pycha i jak przeczytałam skład to wiem ,ze mi posmakuje

    OdpowiedzUsuń
  2. A właśnie mój chłop dziś pytał "co można zrobić z bakłażana" i się zaraz dowie :D

    OdpowiedzUsuń