Strony
środa, 20 czerwca 2018
Majonez z nerkowców
POTRZEBUJESZ
3/4 szklanki suchych orzechów nerkowca
5 łyżki soku z cytryny
3 łyżki sos sojowy
1 łyżkę syropu klonowego
6 łyżek oleju
1 ząbek czosnku
1/2 łyżeczki kurkumy
sól i pieprz do smaku
Orzechy nerkowca zalewam zimną wodą odstawiam na minimum 4 godziny najlepiej na całą noc.
Po tym czasie płuczemy i miksujemy z pozostałymi składnikami.
Wkładamy np.do słoika i szczelnie zakrywamy. W lodówce można przechowywać maximum do 10 dni, tak piszą u mnie znika szybciej więc stoi do tygodnia najdłużej.
Taki majonez używam na kanapki, sałatki,awokado,pomidorów........
Podaję link do jedenastu majonezów TUTAJ
😏
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszne! Polecam wszystkim
OdpowiedzUsuń