Porcja dla 2 -osób, koszt potrawy ok. 5 zł
Składniki
* 4 duże jajka
*2 duże pomidory
*1 duża cebula
*2 łyż. oliwy
*sól i pieprz ziołowy do smaku
Wykonanie
Cebule obieramy z łupin, kroimy drobno i wrzucamy na gorącą oliwę- smażymy ok. 4 min.Pomidor obieramy ze skorki, wyrzucamy głąb- środek i kroimy na drobną kostkę. Do cebuli dodajemy jajka, mieszamy i dodajemy pomidor i przyprawy, cały czas mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.Podajemy z chlebem razowym i listkami rzodkiewki.
Moje listki mam z własnej uprawy ( akwarium po rybkach). Sieję tam właśnie rzodkiewkę, buraczki, pietruszkę , przez cały rok.)
Smacznego!


o, tak - po treningu zawsze mam wilczy apetyt :D uwielbiam jajówę!
OdpowiedzUsuń